tandarts

Social media ideeën voor een tandarts

Velen van ons zijn bang voor de tandarts. Als we een afspraak bij de tandarts hebben zitten we toch vaak met knikkende knieën in de wachtkamer te wachten. Helaas heeft dit veelal te maken met een slechte ervaring die we hebben gehad. Daarom is het als tandarts leuk om te laten zien dat jij het goed bedoeld. Dat mensen bij jou in goede handen zijn. Maar wat kan een tandarts nu op social media plaatsen?

Informatie over de praktijk

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk om informatie over de praktijk te delen. Wie werken er? Plaats een foto met een stukje tekst per medewerker. Wat doen ze? Waarom hebben ze ervoor gekozen om tandarts of mondhygiëniste te worden.

Daarnaast heb je algemene informatie. Wat zijn de openingstijden? Hoe kan je ze bereiken? Kan je er makkelijk parkeren?
Sinds kort heeft onze tandarts een inlogscherm op de balie staan. Als de receptionistes dan bezig zijn, kan je je via dit scherm aanmelden en doorlopen naar de betreffende wachtkamer. Dit was een ideaal item geweest om te delen.
Zijn er werkzaamheden in de buurt? Vermeld het op social media en vertel gelijk waar hoe mensen je dan wel kunnen bereiken.

Beroepsinformatie

Een tandarts kan heel veel informatie delen. Iedereen wil graag weten hoe hij het beste kan poetsen. Hoe moet je stoken? Welke soort producten kan je gebruiken om je gebit schoon te houden.

En voor kinderen kan hij leuke informatie delen. Mijn dochter is nogal dol op Dubbelfriss en de tandarts heeft haar laten zien hoeveel suikerklontjes er in zitten. Voor haar werd zo duidelijk hoeveel suiker ze wel niet naar binnen krijgt op een dag.

Ook leuk voor de kinderen is het delen van plaatjes en weetjes over het gebit. Wanneer krijg je kiezen? Wanneer ga je wisselen? En waarom komt niet bij iedereen zijn verstandskies door? Waarom heet het eigenlijk verstandskies? Zit daar echt je verstand in?

Mogelijkheden

Niet alleen kinderen willen veel weten, ook ouderen willen weten wat er speelt. Want waarom krijg je een wortelkanaalbehandeling? En stel dat je een kroon of kunstgebit moet hoe werkt dit dan? En is dit gedekt door je zorgverzekering.
Nu dekt niet elke zorgverzekering hetzelfde maar je kan als tandarts hier wel een toelichting op geven.

Humor

Elke tandarts wordt blij van een mond die lacht waarin de mooiste tanden zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *